Volg de Watergeus op facebook
De wijnkelder van De Watergeus
spacer image
Nieuws van De Watergeus
spacer image
spacer image
Impressie van hotel restaurant De Watergeus

December 2019

Zoals altijd schrikken we ons een hoedje als we het Sinterklaasfeest hebben overleefd en niet op het schip richting Spanje zitten. Help, we moeten nog een mailing de deur uit doen om te vertellen dat we 22 december de Uitverkoop hebben en zondag 5 januari weer open gaan. Jaja, de eerste zondag van het jaar ‘draaien’ we lunch, zomaar voor de gezelligheid en om even te wennen aan de nieuwe kaart.

Buiten zal het een beetje een rommel zijn, want Ruud Kuijf vernieuwt de steiger. Het werd tijd, we weten het. Wel leuk om te zien hoe ook dát een écht vak is. Net als koken en serveren. We doen ons best, blijven kijken naar ingrediënten waarmee we jullie kunnen verwennen en oh ja, we hebben 5(!) trosjes druiven in de gids van de Grootspraak met één van de leukste wijnkaarten van Nederland. We zijn er apetrots op. Ook op ons Bibje van Michelin natuurlijk en het verhaaltje in de Lekker. De Gault&Millau was ons afgelopen maandag ook goed gezind. Dus snellen wij, gesterkt door zoveel positieve geluiden, het oude jaar uit en het nieuwe in!

Reserveer nog snel voor de 22ste (bijna vol) en/of voor de leuke lunch op 5 januari. Natuurlijk zijn jullie ook in de twee aankomende warme kerstweken meer dan welkom. Hoe dan ook: als we jullie niet meer zien voor het eind van het jaar? Fijne kerst en een prachtig 2020!

‘Uitverkoop’ € 79,50 p.p., 5 januari 2020 ‘Leuke Lunch’ € 55,50 p.p., beide inclusief wijn, water & koffie. Bel: 0172-408398 of mail: info@dewatergeus.nl

December 2018

Van 24 december 2018 t/m 3 januari 2019 genieten wij van onze kerstvakantie. Op vrijdag 4 januari 2019 gaan wij weer beginnen en zijn jullie van harte welkom!

Oktober 2018

Verbouwings-Oud(t)-Verkoop!

Terwijl we langzaam afscheid nemen van de fantastische zomer bedenken we weer een nieuwe kaart met mooie gerechten die bij de herfst horen. Dat is niet het enige waar we ons mee bezighouden. We gaan verbouwen (!) en dus zoeken we – en passant – materialen, sanitair, kleuren, gordijnen en vloerbedekking uit. Tja, en als je dan aan zoiets begint, is het hek van de dam. Er staan grote dingen te gebeuren! We zijn dan ook gesloten tussen 5 en 28 november a.s.

Voordat het zover is verwennen we jullie deze laatste weken van oktober nog graag met een wildbouwmenu. Een menu voor twee à € 95,00. Inclusief glaasje prik, twee gangen wild en een dessert. Twee leuke glazen wijn erbij, watertje en koffie. Kun je meteen even kijken hoe het gaat worden.

Zaterdag 3 november vieren we onze verbouwings-oud(t)-verkoop. Vanaf 17.00 uur een informele borrel met muziek uit de jaren 70 en van alles te eten en te drinken. Je kunt gaan en staan waar je wilt en op = op (€ 49, 50 p.p.). Laat even weten als je komt (0172 - 408398).

PS Over de maand december berichten we jullie nog. Die wordt in een nieuwe Watergeus natuurlijk wel heel aangenaam! De traditionele ‘uitverkoop’ is zondag 23 december, de Kerstweek zijn we dicht maar 4 januari 2019 zijn we er weer!

herfst
 Juni 2018

Er lopen vreemde beesten door de polder. Ze zijn ook een soort nijdig. Zeker als je in het donker door de polder fietst en je er eentje in je lichtbundel krijgt, dan steken ze venijnig hun schaartjes in de lucht. Tja… Ineens waren ze er. Ze zijn klein en lekker en we noemen ze Groene Hart Polderkreeftjes, of voor de kenners: ‘swampies’.

Nu hebben de Zweden ze allang in hun wateren. Zij vieren grote feesten om het rivierkreeftje te eren. ‘Kräftskiva’ noemen ze zo’n kreeftentuinfeest. Na een slok Aquavit zingen ze de kreeftjes toe en besteden hele middagen aan het oppeuzelen van de schaaldiertjes.

Op 24 juni doen we hetzelfde tijdens de lunch, behalve dat zingen denk… want wij hebben niet zo snel een kreeftensong voorhanden. Maar Aquavit? Daar beginnen we mee. Lange tafels op het terras, kreeftjes erop, een glas wijn ernaast, kruidensauzen, knäckebröd en groenten-‘bites’. We duimen voor mooi weer. € 40,00 p.p. inclusief 2 glazen wijn en een verhaaltje door André Blokland over hoe die kreeftjes in het Groene Hart zijn verschenen. We beginnen om 13:00 uur en eindigen rond 16:00 uur.

Reserveer voor dit onvervalste Groene Hart feestje georganiseerd door Slow Food en de Watergeuzen. Bel de Watergeus voor dit kreeftjesfestijn: 0172-408398.

kreeftjes

 


 

Januari 2018

De nieuwe kaart is gemaakt, de mise-en-place is in volle gang en het hele team maakt zich op voor dinsdag 9 januari aanstaande want dan ontvangen wij u graag weer in De Watergeus!

frank

 November 2017

Vier de Franse RestaurantDagen! Wij serveren t/m 25 november authentiek Franse gerechten bereid met onvervalste streekingrediënten uit het Groene Hart! Slakken uit Leimuiden met onkruidenboter van Van de Koe, varkensvlees uit Kamerik, rundvlees uit Bodegraven, de peren zijn geplukt in Nieuwerbrug en de geitenkaas is van de Stadsboerin uit Kockengen. De chefs ‘snoeken’ nog voor de Quenelles de brochet en Annemarike selecteerde een witte en rode Beaujolais… jaja, wel uit Frankrijk natuurlijk. Reserveer onder vermelding van ‘Franse RestaurantDagen’ en maak kans op één van de Franse kookboeken die we weggeven. U ontvangt ook het nieuwe Franse Restaurantgidsje 2018, samengesteld door En Route magazine.

Donderdag 30 november en vrijdag 1 december hebben we voor de liefhebber Fruits de mer in huis. Plateau schaal- & schelpdieren met koningskrab € 45,50 p.p. en met kreeft € 62,50 p.p.

Verder is ons restaurant vanaf 6 december weer in Kerstsfeer. Dé tijd voor liefhebbers van wildgerechten en mooie volle wijnen.

En last but not least: op zaterdag 23 december houden we onze traditionele Uitverkoop! Menu inclusief wijn en koffie € 75,00 p.p. Daarna genieten wij van de kerstvakantie en ontvangen u graag weer vanaf dinsdag 9 januari!

Reserveren? Bel 0172-408398 of mail: info@dewatergeus.nlApril 2017

Op Koningsdag serveren wij de hele dag Bouillabaisse Orange Style met een glas BUBB Royal… for sparkling people! Water, brood en boter komt op tafel, € 29,50 per persoon. Graag reserveren (0172-408398), van harte welkom!

BUBB
Februari 2017

Wie verras jij met Valentijn? Wíj verrassen júllie met een glas Cava en shared voorgerechtjes! Daarna kun je kiezen voor ons, speciaal voor 14 februari bedacht, driegangenmenu (€ 70,00 ‘voor twee’), of voor iets lekkers van onze menukaart. Keuze genoeg dus, maar het voorgerecht is alvast geregeld. Bel je vrienden & geliefden en reserveer een tafel (0172-408398).

Vrijdag 24 februari is onze eerste ‘Weekendbite’. Kom je uit je werk? Geen zin in de boodschappen, maar wel in een makkelijk en gezellig begin van het weekend? Schuif dan vanaf 17.30 uur aan de stamtafel aan! We starten met een gin-tonic en serveren daarna een hoofdgerecht (€ 27,50 p.p.). De rest is aan jullie. Graag reserveren (0172-408398).

valentijnJanuari 2017

Wij zijn vanaf donderdag 5 januari 2017 weer aan de slag, uitgerust en wel. Bekijk onze nieuwe kaart, we verwelkomen wij u graag!

januari


Relais du Centre logo Link naar de Kamer van Kookhandel Link naar Relais du Centre Link naar Sjanie's weblog Link naar Euro Toques Link naar Vinologen